Meny Lukk

Torvfiltrert vann

Alle som driver med sør-amerikanske dvergciklider som apistogrammaer, eller diverse betta arter som kommer fra områder med pH verdier på den nedre skalaen. Dvs. fra pH 5.5 ned til 4, kan bruke tolvfiltrert vann for å få pH`en på vannet ned. I tillegg så tilfører man humus til vannet som fiskene trives med. Nedenfor så forklarer jeg hvordan jeg gjør dette hos meg.

Det jeg bruker er en 30l gjæringsdunke som jeg fyller med helt vanlig springvann som holkder en pH på ca 8.0 her i Larvik

Deretter så har jeg laget en pose av et slitesterk stoff som jeg har sydd sammen, og fyller den med 4-5 store never med naturtorv (ikke tilsatt noe), se bildet under.

Knyter så igjen posen og putter den opp i gjæringsdunken. I tillegg pleier jeg å krøste posen litt i vannet slik at den tørre torven suger til seg vannet fortere. Så putter jeg opp i en sirkulasjonspumpe, og lar dette stå i 1-2 døgn. Da vil du se at vannet har fått en gyllen/ te farget farge. Bruker du for mye torv så vil også vannet bli meget mørkt, men pH`en havner til slutt uansett ned på pH 4, så her må man prøve seg litt frem.

Slik ser det ut i et av mine apistogramma kar