Meny Lukk

Rekemix

Rekemix

Hjemmelaget for kan være en god erstatning eller supplement til flak for. Her har jeg samlet noen oppskrifter jeg har funnet på internett

Oppskrift 1

A) 1 kg. grønne frosne erter 0,5 kg. hele reker 150 g. muslinger 20 dråper multivitamin Minst mulig vann B) 4 teskjeer gelatinpulver 0,5 dl. varmt vann. Alt under A) kjøres i kjøkkenmaskinen til det blir en grønn velling. Multivitaminer tilsettes, deretter helles forsiktig i gelatin (B) under høy rotasjon i kjøkkenmaskinen. Det hele eltes i et par minutter. Helles så over i en stekeform med bakepapir. Legges i fryseren i 2 timer. Skjær opp i små ruter (2×2) avhengig av tykkelse og rasjoner. La alt fryse over natten. Knekk opp å ha i passende poser eller plastbokser. Perfekt for tropheus og Malawi. Utrolig billig fór. Porsjonen over holder for 6-8 uker til ca 32 fisk.

Oppskrift 2

1/2kopp reker m. skall, uten hode 1/3 kopp muslinger 1/2 kopp squash 1 eggehvite 1 spiseskje spirulina pulver Mos alt i en mikser til det blir en deig (ser ut som farse) Legg det i en plastpose og flat det ut > rett i frysen Når du skal mate brekker du bare av passende stykker.

Oppskrift 3
1 kg grønne erter 150 g spinat 500 g hele reker (med hode og skall) 140 g hermetiske muslinger (naturell) 20 dråper multivitaminer Så lite vann som mulig 5 teskjeer gelatinpulver 0,5 dl varmt vann Blande erter, spinat, reker og muslinger i mikseren til det blir en jevn grønn velling. Tilsett vitaminene. Blande ut gelatinen i 1 dl varmt vann. Hell så over i mikseren. Blande godt. Tøm rekemixen ut i et jevnt lag en stekeform med bakepapir i bunnen. Legg formen i fryseren til den blir stiv nok til at rekemixen kan skjæres i passende terninger. Legg terningene i en passende

beholder og frys ned. *Hvis du har kun karnivore (kjøttetende) fisk, kan du godt endre forholdet på erter/reker til 1kg/1kg. Jeg har hittil droppet spinaten.

Kommentarer:

for å stimulere fargen på fisken kan mann bruke spirulinapulver og betakaroten i rekemixen. begge deler er å få kjøpt i helsekostforretninger.

Andre grønnsaker du kan bruke: rosenkål, gulrøtter, spinat, brokoli, erter, paprika, gulrot ++

Som bindemiddel brukes vanlig gelantinpulver eller Agar Agar.

Ønsker man flere ingredienser kan/bør erter og fiske-filét blandes inn

Multivitamin på dråper kan du få på de fleste dyrebutikker, men 1 mulivitamintablett fra f. eks NYCOMED løst opp i litt vann gjør samme nytten.

Martin Røsjorde