Meny Lukk

Bananmark/mikromark

Bananmark/ mikromark til yngelfor.
Enkelte fiskeslag har så små yngel at nyklekket artemia blir for stort når dem er nyklekket. Da er bananmark evt. mikromark veien å gå.

(Bildet over viser en bananmark kultur som vokser)
For å starte med bananmark/mikroorm så trenger man en startkultur og dette får man som regel kjøpt via privatpersoner som allerede har dette. Enten på nettet eller på auksjoner.
Utstyr man trenger:
Bokser av plast/glass til å ha kulturene i m/hull i lokket Barnegrøt av hvete/havregryn etc.
Sukker og gjær.
Det man gjør når man har fått tak i en startkultur er å dele denne opp i flere porsjoner. Ta 2 spiseskjeer av startkulturen oppi en ny boks, tilsett så 2 spiseskjeer med grøt, samt litt sukker og litt gjær. Bland dette så med litt lunka vann som holder rundt30 grader, slik at det blir en grøt ut av dette. Tørk så vekk det du måtte ha søla på kantene av boksen. Sett så boksen med den nye kulturen på et litt varmt sted, for eksempel på badet, eller et annet egna sted hvor det er konstant litt varme.
Etter ca en dag så vil man se at bananmark/mikroorm krabber over kantene på boksen. Da bruker du en q-tips til å samle dette sammen før man stikker q-tipsen i akvariet slik at ynglene kan spise dette.
Det som er viktig er at kulturen ikke tørker og om kulturen begynner å bli dårlig så etterfyller man litt grøt, sukker og gjær samt vann. En slik kultur kan brukes i ca 2 uker før man bør sette ny. Derfor er det greit å ha flere kulturer gående samtidig.